Anticonceptie

Anticonceptie betekent letterlijk het tegengaan van bevruchting. Het voorkomen van zwangerschap dus. Veel vrouwen denken bij anticonceptie als eerste aan de pil. Wist je dat er verschillende soorten van de pil beschikbaar zijn? Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen de combinatiepil met of zonder stopweek, of de pil zonder oestrogenen. Bovendien zijn in Nederland veel anticonceptiemethoden beschikbaar in een andere vorm dan de pil, allemaal met andere praktische eigenschappen.

Welke methode past bij jou?

Geen vrouw is hetzelfde. En ook de omstandigheden kunnen voor iedereen weer anders zijn. Er zijn bijvoorbeeld vrouwen die geen kinderen hebben, vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die al een compleet gezin hebben. Sommige vrouwen vergeten vaak de pil in te nemen of willen zo min mogelijk hormonen.

Je ziet het, er zijn een hoop afwegingen die je moet maken als je een anticonceptiemethode wilt kiezen. Verwarrend? Zeker! Hoe fijn zou het zijn als er iemand is die je precies kan vertellen hoe al die middelen werken, wat de voor- en nadelen zijn en je bovendien kan helpen de keuze te maken die bij jou en je levensstijl past? Ik als Care for Women specialist kan je daarbij helpen, en begrijpt dus als geen ander welke afwegingen er gemaakt moeten worden bij het kiezen van een anticonceptiemiddel. Wat jouw voorkeur ook is. Want anticonceptie kies je niet voor even, maar misschien wel voor jaren!